Rihanna

Rihanna

Robyn Rihanna Fenty, tunnetummin Rihanna, on pop ja R&B laulaja, mutta hänen talenttinsa eivät lopu siihen. Barbadoksella vuonna 1988 syntynyt kaunotar muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2005 sen jälkeen, kun hän sai sopimuksen Def Jam Recordings yhtiöltä, joka mahdollisti hänen nopean nousunsa listojen kärkeen. Rihanna kääntää katseita tyylikkäällä olemuksellaan sekä mahtavalla, huomiota herättävällä äänellään. Hän onkin esikuva monille oman sukupolvensa naisille. Musiikin lisäksi, hän on myös perustanut oman kosmetiikka ja alusvaate brändinsä, Fenty Beauty ja Savage x Fenty.

Lapsuus

Rihannan lapsuus ei ollut mikään helpoin. He asuivat Bridgetownissa Barbadoksen saarella. Perheen ongelmat olivat vahvasti läsnä hänen lapsuudessaan. Hänen isänsä oli alkoholisti ja koukussa crack-kokaiiniin. Tämä epäilemättä reki osansa vanhempien avioliitolle, perhe väkivallan lisäksi, ja he erosivat, kun Rihanna oli 14-vuotias. Tästä kaikesta huolimatta Rihannalla on nykyään todella hyvä suhde molempiin vanhempiinsa. Rihanna perusti koulukavereidensa kanssa trion ja amerikkalainen musiikkituottaja, Evan Rogers, löysi heidät ja antoi tytöille koe-esityksen. Evans kuitenkin kiinnitti silmänsä vain Rihannaan ja näin levytyssopimus sai alkunsa.

Ura ja henkilökohtainen elämä

Pon de Replay (2005)

Rihanna julkaisi ensimmäisen sinkkunsa ja albuminsa vasta 16-vuoden ikäisenä vuonna 2005. Ensimmäisen sinkun, Pon de Replay (2005), julkaisun jälkeen musiikkimaailma ei ole saanut tarpeekseen hänestä. Rihanna on siitä lähtien julkaissut useampia ykköshittejä kuten “SOS”, “Disturbia” ja “Diamonds”. Hän on myös tehnyt yhteistyötä lukuisten alan kuuluisuuksien kanssa, kuten Justin Timberlake, DJ Khaled, Calvin Harris ja Jay Z. Rihanna on myös nähty monissa elokuvissa kuten, Battleship, Oceans 8 ja uusin hänen elokuvistaan on Guava Island.

Kuten moni muukin tähti, Rihanna halusi eroon teinimäisestä maineestaan ja uudisti imagonsa vuoden 2007 jälkeen. Umbrella hitin avulla viaton, teini imago katosi nopeasti. Rihanna oli uudelleen syntynyt, kallistuen enemmän ronskiin ja itsevarmaan vaikutelmaan. Vuonna 2008 Rihanna sai kauan odotetun Grammy palkintonsa parhaasta rap/laulu esityksestä. Se ei ollut laulajattaren ainut Grammy. Vuosi vuoden jälkeen hän on saanut Grammyja ja lukuisia muita arvostettuja musiikkimaailman palkintoja lisää. Rihanna kuuluu nykyään vakiovarusteena musiikkilistojen kärkeen vuodesta toiseen. Hän on nuorin artisti maailmassa, jolla on 14 listaykköstä Billboard Hot 100 listalla. Vaikka Rihanna onkin todella kuuluisa ja julkisuus ei varmasti ole vähenemässä lähiaikoina niin hän ei ole unohtanut juuriaan. Hän on lahjoittanut hyväntekeväisyyteen miljoonia vuosien kuluessa, erityisesti lasten syöpäsäätiöille.

Henkilökohtaisten suhteiden ongelmat eivät ole jääneet piiloon tältäkään kuuluisuudelta. Vuonna 2006 Rihannan ja hänen mentorinsa Jay Z:n nimet olivat kaikkien lehtien etusivuilla. Beyoncen aviomies Jay Z jäi keskelle skandaalia, kun Rihannan entinen tiedottaja aloitti huhun Jay Z:n ja Rihannan suhteesta vain saadakseen uudelle kappaleelle julkisuutta.  Vuonna 2008 Rihanna päätyi yhteen räppäri Chris Brownin kanssa. Suhde vaikutti olevan täydellinen, mutta vain lyhyen vuoden jälkeen se vuosi julkisuuteen. Median isoimpiin ja pahamaineisiin kuuluvista juoruista vuonna 2009 oli kun Rihanna joutui pahoinpideltäväksi hänen oman poikaystävänsä toimesta. Vaikka pahoinpitely oli kauhistuttava ja traumaattinen kokemus, Rihanna sai kanavoitua ongelmansa musiikkiinsa. Näin ollen myöhemmin vuonna 2009, Rihanna julkaisi hitti kappaleensa “Russian Roulette” jonka sanoitukset pohjautuvat epäterveestä ja väkivaltaisesta suhteesta.

Rihannasta on muokkautunut kansainvälinen julkisuuden henkilö. Hän on yksi maailman myydyimmistä artisteista ja onkin myynyt satoja miljoonia levyjä ja kuka tietää, mitä tulevat kappaleet tuovat tullessaan. Tänä vuonna laulaja on työstänyt hänen seuraavaa uutta levyään. Lehdet pitävät Rihannaa yhtenä kuumimmista, vaikutusvaltaisimmista ja lahjakkaimmista naisartisteista kautta maailman ja suosio ei näytä näkevän loppua.