Beyonce

Beyonce

Beyonce on yksi maailman suosituimmista naistähdistä, joka on saanut jopa paikkansa pop legendana. Hän on aikoinaan tunnut tunnetuksi Destiny’s Child –trion jäsenenä, jossa Beyoncen isä toimi managerina. Pian kuitenkin trion jälkeen Beyonce ja muutkin jäsenet aloittivat omat soolouransa. Soolouransa hän aloittikin vuonna 2003, jolloin hän levytti ensimmäisen sooloalbuminsa. Ensimmäinen sooloalbumi saikin lentävän lähdön, nimittäin albumin kappale Grazy In Love nousi yhdeksi vuoden 2003 suurimmista hiteistä. Tämän jälkeen Beyoncen suosio rupesi vain nousemaan ja hänen levynsä myymään miljoonia maailmanlaajuisesti. Nykyään hänet lasketaankin yhdeksi maailman kuuluisimmista ja parhaiten menestyneimmistä naisartisteista, jotka ovat luoneet uransa jokaisen korviin. Laulamisen lisäksi hän onkin esiintynyt muutamissa eri elokuvissa, tehden uraa näyttelijänä ja lanseerannut itselleen kuuluisan hajuvesikokoilman. Hänen mukaansa on myös jopa nimetty Australiassa elävä paarmalaji. Näiden kaikkien lisäksi hän on esiintynyt monissa eri mainoksissa ja ollut muun muassa monissa Pepsin mainoksissa ja toiminut House of Dereonin ja L’Orealin mallina yhdessä muiden tunnettujen naisartistien kanssa. Idolikseen uralleen Beyonce on maininnut Michael Jacksonin. Michael Jackson onkin vaikuttanut Beyoncen uraan huomattavasti ja useista hänen koreografioistaan onkin nähtävissä Michael Jacksonin malli.

Beyonce aloittikin laulu uransa jo kolmevuotiaana, kun hän aloitti laulamisen kuorossa. Tämän jälkeen hän rupesi voittamaan monia lasten laulukilpailuja, joita esitettiin televisiossa tai radioissa. Kilpailujen seurauksena hän perustikin Girl’s Tyme –nimisen bändin yhdessä ystäviensä LaTavia Robersonin, Kelly Rowlandin ja LeToya Luckettin kanssa. He osallistuivatkin tämän jälkeen yhdessä bändinä Star Search –laulukilpailuun. Kilpailussa he sijoittuivat toiseksi, joka herätti levyttäjien huomion. Tämän seurauksena Beyoncen isä lopetti oman työnsä ja rupesi tyttöjen manageriksi auttamaan heitä toteuttamaan laulajanunelmansa. Kyseinen bändi kuitenkin kuihtui nopeasti, jonka seurauksena perustettiin Destiny’s Child. Destiny’s Child –bändi toikin tytöt julkisuuteen. Bändi kuitenkin koki myös monia vastoinkäymisiä ja bändin jäsenet vaihtuivatkin moneen otteeseen. Alkuperäiset jäsenet LaTavia Roberson ja LeToya Luckett erosivat bändistä vaikeuksien vuoksi nopeasti. He kokivat tällöin, että bändin manageri eli Beyoncen isä antoi erikoiskohtelua Beyoncelle ja Kellylle. Heidän mielestään Byoncelle ja Kellylle maksettiin jopa enemmän palkkaa, jonka takia he halusivat eroon bändistä. He vaativat itselleen henkilökohtaista manageria, joka aiheutti suuren riidan ja sai Beyoncen isän Matthewin erottamaan heidät bändistä. He kuulivat erottamisesta sen jälkeen, kun kuulivat olevansa korvattuina uusimmassa musiikkivideossa. Muutamien uusien jäsenten liittymisien ja eroamisien jälkeen Destiny’s Child sai lopulta kokoonpanon, jona se nykyäänkin eniten tunnetaan. Tämä kokoonpano on Beyonce, Kelly Rowland ja Michelle Williams. Bändi tekikin erittäin maineikkaan uran ja olivat 90 –luvulla yksi maailman tunnetuimmista bändeistä.

Beyoncen elämä

Beyonce on erittäin varovainen yksityiselämästään, eikä paljastakaan paljoa omia tekemisiään lehdistöille. Tämän takia Beyoncea näkeekin harvemmin juorulehtien kansissa, sillä hän osaa myös piiloutua julkisuudelta erittäin taitavasti. Beyonce on ollut naimisissa hip hop –muusikko Jay-Z:n kanssa, jo yli kymmenen vuotta. Parille onkin syntynyt kolme upeaa tytärtä. Esikoinen Blue Ivy Carter on syntynyt 7. tammikuuta vuonna 2012. Beyonce julkisti raskautensa vuoden 2011 musiikkigaalassa, jolloin se myös aiheutti maailman ennätyksen twiiteissa. Uutista nimittäin twiitattiin yli 8800 kertaa sekunnissa. Ivyn jälkeen Beyonce sai 13. kesäkuuta 2017 kaksoset, joiden nimeksi tuli Sir ja Rumi. Beyonce on myös tunnettu monista hyväntekeväisyys projekteistaan ja hän onkin yksi eniten hyväntekeväisyyteen lahjoittavista Hollywood-tähdistä. Hän on muun muassa lahjoittanut suuren summan hurrikaani Katrinan avustustyöhön ja tyttölapsien turvallisuuteen ja koulutukseen.

soundgeisthelsinki - 2021