90-luvun poikabändi Take That

90-luvun poikabändi Take That

Take That pomppasi kuuluisuuteen 90-luvun alkupuolella.Teinitytöt sekaisin saava yhtye pomppasi brittilistojen kärkeen. Alkuperäiset bändin jäsenet ovat kotoisin Manchesterista. Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange ja Robbie Williams.Yhtye hajosi kuitenkin pian  vuonna 1996, mutta teki niin sanotun ”comebackin” kuitenkin ilman Robbie Williamsia. Robbie Williams  tuli hetkeksi takaisin yhtyeeseen vuonna 2010.

Ensimmäinen ja listoille yltänyt single kappale oli nimeltään ”Do What You Like”.Vähäpukeiset esiintyjät olivat haluttuja esiintyjiä yökerhoissa, sekä etenkin homopiireissä. Musiikki videot olivat uskaliaita ja eroottisen sävyitteisiä. Tämä yhtye sulatti suoraan teinityttöjen sydämet erilaisuudellaan.

Kaikki Take That-yhtyeen kappaleet, eivät toki yltäneet listahiteiksi, mutta he julkaisivat ensimmäisen albuminsa nimeltään ”Take That and Party” vuonna 1992, joka menestyi erinomaisen hyvin. Seuraavana vuonna 1993 tuli yhtyeen kaikkien aikojen suosikiksi yltänyt albumi ”Everything Changes”. Kaiken kaikkiaan yhtye on julkaissut yhteensä yhdeksän albumia uransa aikana. Yhtye on tehnyt konserttikiertueita ympäri maailmaa, kaksi kertaa Suomessakin, mutta kiertäneet ahkerasti ympäri Eurooppaa. Tunnetuimpia kappaleita yhtyeellä oli mm. ”The Flood”, ”Rule The World”, ”Patience” , Back For Good” sekä ”How Deep Is Your Love”.

Robbie Williamsin lähdön jälkeen bändistä halusi erota myös Jason Orange. Tämän jälkeen bändi on jatkanut kolmen hengen voimin. Gary Barlow, Mark Owen ja Howard Donald kiertävät edelleen kiertueita sekä esiintyvät aktiivisesti.

Sooloura

Yhtyeen lopullisen hajoamisen jälkeen osa jäsenistä kokeili soolouraa. Gary Barlow, joka oli keulahahmo yhtyeessä julkaisi sooloalbumin ”Open Road”, joka hyppäsi suoraan listojen kärkeen Isossa Britanniassa. Tämän jälkeen Gary teki vielä toisen albumin ”Twelve Months, Eleven Days”, mutta se ei yleisön mielestä yltänyt listoille ja ei näin pärjännyt hyvin. Tämän jälkeen Gary ei ole julkaissut albumeita, vaan toimii sivulla tuottajana ja laulunsanoittajana.

Jason Orange ei jatkanut musiikin saralla bändin hajoamisen jälkeen. Hän oli miettinyt tiedotteen mukaan päätöstään jo kolmen vuoden ajan, eikä halunnut jatkaa enää musiikin parissa. Hän opiskeli näyttelemistä Lontoossa ja on sen jälkeen toiminut teatterissa näyttelijänä.

Robbie Williams on luonut menestyksekkään soolouran ja myynyt levyjään maailmalla yli 77 miljoonaa albumia.Robbie Williamsin äiti on kannustanut poikaansa ahkerasti osallistumaan laulukilpailuihin, jonka seurauksena Robbie sai paika Take That yhtyeessä. Sooloura Robbiella oli alkuun aika hankalaa ja vasta viidennen levyn julkaisun kohdalla Robbie teki läpimurtonsa. Kappale, joka teki vaikutuksen oli nimeltään ”Angels”. Se tehtiin yhteistyössä Guy Chambersin kanssa. Tämän menestyksen myötä listaykköseksi nousi debyyttialbumi ”Life Thru Alens”. Robbie Williams on kamppaillut vuosia päihdeongelmien parissa, mutta avioitui näyttelijä Ayda Fieldin kanssa ja heillä on kolme lasta. Robbie Williams on tehnyt myös maailmanennätyksen konsertilla, joka esitettiin samaan aikaan 250 elokuvateatterissa eri puolilla maailmaa.

Mark Owen taas puolestaan jatkoi musiikkiuraansa, ja onkin  kiertänyt kiertueella ympäri Eurooppaa. Hän kuitenkin tekee myös laulunsanoituksia ja on osallistunut Ison-Britannian Big Brother kilpailuun, ”Celebrity Big Brother”, jonka hän voittikin vuonna 2002

Howard Donald työskentelee Dj:nä, hän kokeili soolouraa, mutta ei julkaissut yhtään albumia soolouransa aikana.

Yhtyeestä on tehty dokumentti vuonna 2005. Kaikki jäsenet kokoontuivat yhteennauhoitusten ajaksi, joka käsitteli Take That:n menestyksen vuosia. Dokumentin nimi oli ”Take That… For The Record”. Robbie Williams ei kuitenkaan tullut dokumentin julkistamistilaisuuteen, mutta osallistui videon tekemiseen. Bändin jäsenet kertoivat julkistamistilanteessa heidän ja Robbien välien olevan kunnossa ja hyvät.Take That julkaisi uransa myydyimmät levynsä dokumentin julkaisemisen jälkeen. Ensin tuli albumi nimeltä ”Beautiful World” ja tämän jälkeen ”The Circus”.

soundgeisthelsinki - 2021